Pop-Up-Store

Het ontstaan van de Pop-Up-Store 

POP UP PALLETS viert dit jaar haar 5-jarig jubileum en geeft mooie kado’s weg… want wie jarig is trakteert! Speciaal voor deze gelegenheid lanceerden zij eind april 2017 de PUP Challenge.

Omdat er in Nederland veel leegstaande winkel- of bedrijfspanden zijn, die vragen om creatieve ondernemers voor vaste of tijdelijke huur, daagden zij detaillisten, horecaondernemers of ZZP’ers uit hun plannen in te dienen voor een Pop Up Shop. Tot drie keer toe kwam de Challenge aan mij voorbij. Bij de derde keer twijfelde ik niet langer en schreef mijn plan.

De ambitieuze ondernemer die met het origineelste plan kwam kon meedingen naar mooie prijzen. 

Op 7 juni 2017 hoorde ik dat ik de winnaar ben van 1e prijs. De winst is een Pop-up-Shop voor 2 maanden ter waarde van € 2.000,00.

De zoektocht naar een pand begon. Vragen, bellen, mailen. En met nog eens vragen, bellen, mailen kwam ik in contact met Matchpoint Amersfoort. Eén van hun onderdelen is Matchpoint Refill. Hiermee willen zij maatschappelijke initiatieven en start ups de kans bieden te groeien en te bloeien door hun tijdelijk gebruik te laten maken van leegstaande ruimte in Amersfoort.

Dat groeien en bloeien is er voor Winnys Soulfood op nummer 40 van Winkelcentrum Emiclaer geweest. De officiële opening voor genodigden was om 12:12 uur op 2 september en op 22 december 2017 is het pand opgeruimd en de ruimte vrijgemaakt voor de volgende ondernemer. 

Wat was er te doen?

De Pop-Up-Store is een interactieve belevingsplek geweest. Overdag kon je hier samenkomen, werken of gewoon relaxen.

Aan de innerlijke mens werd ook gedacht. Met slow koffie, losse thee en biologische sappen werd je verblijf in de store veraangenaamd. En met zin in wat lekkers waren daar de Winnys. Pure lekkernijen van Winnys Soulfood verkrijgbaar in
7 smaken. Gemaakt van alleen noten en gedroogde vruchten en verder niks. De Winnys zijn lactosevrij, glutenvrij en e-nummervrij en zijn één maand houdbaar in de koelkast. 

Waarom moeilijk doen als het samen kan
Loesje

Samen is meer dan alleen en zo waren er in de Pop-Up-Store naast de Winnys ook de volgende producten van:

thee, koffie, planten en potten van Dille & Kamille Amersfoort
serendipity machine van Seats2Meet
biologische sappen en mosterds van Willem & Drees
ecologische t-shirts van Embrace of love
gelukskaarten van Geluksroute Amersfoort
ekster tassen van Kringloopwinkel Amersfoort Leusden
natuurfoto’s en ansichtkaarten van Jeroen Malestein
pluimpjes en ansichtkaarten van Liefs op papier
kleurboeken van Het Palet
Bee’s wrap en Vejibags van Eco Warehouse
luchtplantjes van Robert van den Broek
(zelf)reflectiekaarten van Stillewateren
workshop handlettering door Lein in Beeld
kralensieraden herstel door Marianne Riksen
workshop door Meer lieve brieven
soulcontact door Trudi Mulder
positieve truien en t-shirts van
Supermegaflex

Wie goed voedt, wie goed ontmoet
Winny Bos

Goed voeden gaat over wat je zegt, met wie je omgaat, hoe je leeft, waar je winkelt, hoe je woont, welke workshop of lezing je volgt en zo kan ik nog even door gaan. Uit eigen ervaring weet ik hoe krachtig dit werkt. In de Pop-Up-Store heb ik laten zien en ervaren wat het effect is. 

2 + 2 =