Pop-Up-Store Winkelcentrum Emiclaer

Het ontstaan van de Pop-Up-Store 

POP UP PALLETS viert dit jaar haar 5-jarig jubileum en geeft mooie kado’s weg… want wie jarig is trakteert! Speciaal voor deze gelegenheid lanceerden zij eind april 2017 de PUP Challenge.

Omdat er in Nederland veel leegstaande winkel- of bedrijfspanden zijn, die vragen om creatieve ondernemers voor vaste of tijdelijke huur, daagden zij detaillisten, horecaondernemers of ZZP’ers uit hun plannen in te dienen voor een Pop Up Shop. Tot drie keer toe kwam de Challenge aan mij voorbij. Bij de derde keer twijfelde ik niet langer en schreef mijn plan.

De ambitieuze ondernemer die met het origineelste plan kwam kon meedingen naar mooie prijzen. 

Op 7 juni 2017 hoorde ik dat ik de winnaar ben van 1e prijs. De winst is een Pop-up-Shop voor 2 maanden ter waarde van € 2.000,00.

De zoektocht naar een pand begon. Vragen, bellen, mailen. En met nog eens vragen, bellen, mailen kwam ik in contact met Matchpoint Amersfoort. Eén van hun onderdelen is Matchpoint Refill. Hiermee willen zij maatschappelijke initiatieven en start ups de kans bieden te groeien en te bloeien door hun tijdelijk gebruik te laten maken van leegstaande ruimte in Amersfoort.

Dat groeien en bloeien volgt voor Winnys Soulfood op nummer 40 van Winkelcentrum Emiclaer. Officiële opening voor genodigden was om 12:12 uur op
2 september. 

Wat is er te doen?

De Pop-Up-Store wordt een interactieve belevingsplek. Overdag kun je hier samenkomen, werken of gewoon relaxen.

Aan de innerlijke mens is gedacht. Met slow koffie, losse thee en biologische sappen maak je je verblijf in de store aangenaam. Zin in wat lekkers dan zijn er Winnys. Pure lekkernijen van Winnys Soulfood verkrijgbaar in 7 smaken.

Moet jij in de supermarkt altijd kijken wat in een product zit? Met de Winnys hoeft dat niet. De pure lekkernijen zijn gemaakt van alleen noten en gedroogde vruchten en verder niks. De Winnys zijn lactosevrij, glutenvrij en e-nummervrij en zijn één maand houdbaar in de koelkast.

Waarom moeilijk doen als het samen kan
Loesje

Samen is meer dan alleen en zo vind je in de Pop-Up-Store naast de Winnys ook:

thee en koffie van Dille & Kamille
serendipity machine van Seats2Meet
biologische sappen en mosterds van Willem & Drees
ecologische t-shirts van Embrace of love
gelukskaarten van Geluksroute Amersfoort
ekster tassen van Kringloopwinkel Amersfoort Leusden
natuurfoto’s van Jeroen Malestein
pluimpjes en ansichtkaarten van Shelley Brandon Coaching & Begeleiding
kleurboeken van Marja van ‘t Wel
Bee’s wrap van Ecowarehouse
luchtplantjes van Robert van den Broek
positieve truien en t-shirts van Supermegaflex

Wie goed voedt, wie goed ontmoet
Winny Bos

Goed voeden gaat over wat je zegt, met wie je omgaat, hoe je leeft, waar je winkelt, hoe je woont, welke workshop of lezing je volgt en zo kan ik nog even door gaan. Uit eigen ervaring weet ik hoe krachtig dit werkt. In de Pop-Up-Store wil ik dit verwezenlijken. En dat kan ik niet alleen dus zijn er aantal lokale ondernemers.

In de periode van september en oktober is er iedere dinsdag-, woensdag en donderdagavond een activiteit. De volgende ondernemers zijn de meemakers van store of dat nou is met een product of een workshop: Embrace of love, Geluksroute Amersfoort, Lein in Beeld, Marianne Riksen, Meer lieve brieven, Schrijfcafé Amersfoort, Willem & Drees, Supermegaflex, Trudi MulderRobert van den Broek en Marja van ‘t Wel.

Wat zij precies doen en wanneer is terug te vinden in de activiteitenkalender. 

Kralensieraden herstel

Iedere dinsdag is Marianne Riksen, oud-eigenaresse van de vroegere kralenwinkel Kraaloog op de Grote Haag 6 in Amersfoort, van 13:13 tot 17:17 uur aanwezig om kralensieraden te herstellen.

Heb je in een laatje kralensieraden liggen, die herstel vragen en het komt er maar niet van. Pak je kans en geef je sieraad weer een nieuw leven. Als jij met je kralensieraad komt en reparatie is mogelijk, dan laat Marianne weten welke kosten dat met zich meebrengt.

Activiteitenkalender

De activiteitenkalender wordt continu aangevuld. Ze gaan over eten, schrijven, ondernemen, creativiteit en bewust leven.  Maakt de titel je nieuwsgierig klik op de activiteit en meer informatie volgt.

Soulcontact

Iedere vrijdag van 10:30 tot 15:30 uur is Trudi Mulder aanwezig voor 2 minuten oogcontact, bedoeld om eens op een andere wijze contact met elkaar te maken dan via het gebruikelijke woord.

November
woensdag 29 november 19:30 – 22:00 uur:
Ook jij kan handletteren! door Lein in Beeld

 December
 woensdag 13 december 19:30 – 22:00 uur:
Ook jij kan handletteren! door Lein in Beeld

Aanmelden activiteit

Belangstelling voor een activiteit, dan is aanmelden noodzakelijk in verband met het beperkt aantal plaatsen. Met een klik op de activiteit zie je waar dat kan. 

Kom je er niet uit of gaat er iets mis, laat het me weten. Binnen 24 uur ontvang je respons. Wil je sneller antwoord, bel me dan op 06 28 11 09 49.

Wie weet tot ziens bij een activiteit, in de webshop of op de momenten dat de Pop-Up-Store open is voor een slow koffie, losse thee, een lekker biologisch sapje of een Winnys. Gezellig om je hier te ontmoeten.

14 + 11 =

Openingstijden Pop-Up-Store

Van 2 september tot en met 20 december gelden de volgende openingstijden.
Je bent op onderstaande tijden welkom zoals je bent op Emiclaerhof 40 op Winkelcentrum Emiclaer,
recht tegenover de Albert Heijn.  

Maandag – gesloten
Dinsdag t/m zaterdag – 10:10 tot 17:17 uur
Koopzondag – 12:12 tot 17:17 uur